CTLT Dialogues

The Blog of the Center for Teaching & Learning with Technology

Internet Search Challenge

Internet Search Challenge

Challenge: You will practice searching the Internet using several strategies and search tools.

Instructions: You have ten minutes to answer the following questions. Use Google and/or Ask.com to search for the answers to the following questions. Use the stopwatch to keep track of your time. Once you have finished, you may compare your responses with the answer key.

  1. Define garrulous.
  2. Who stated that The real problem is not whether machines think but whether men do?
  3. Where is Mosi-oa-Tunya located?
  4. What is 4 to the 5th power?
  5. What does PDF stand for?
  6. After a gigabyte comes...
  7. What does the word modem abbreviate?
  8. Who averaged one patent for every three weeks of his life?
  9. What portable device did James Spengler invent in 1907, using a soapbox, pillow case, a fan, and tape?
  10. What is 50 multiplied by 12?

Internet Search Answer Key

Answers:

  1. Define garrulous. Answer: talkative; wordy. Search terms: define: garrulous
  2. Who stated that The real problem is not whether machines think, but whether men do? Answer: B.F. Skinner Search terms: "the real problem is not whether machines think but whether men do"
  3. Where is Mosi-oa-Tunya located? Answer: Victoria Falls(Mosi-oa-Tunya)is a waterfall located in Southern Africa between the countries of Zambia and Zimbabwe. Search terms: mosi-oa-tunya
  4. What is 4 to the 5th power? Answer: 1024 Search terms: 4^5 (Google)
  5. What does PDF stand for? Answer: Portable Document Format Search terms: define: pdf
  6. After a gigabyte comes... Answer: terabyte Search terms: what comes after gigabyte
  7. What does the word modem abbreviate? Answer: modulation and demodulation. Search terms: modem abbreviation
  8. Who averaged one patent for every three weeks of his life? Answer: Thomas Edison. Search terms: one patent every three years of his life
  9. What portable device did James Spangler invent in 1907, using a soapbox, pillow case, a fan, and tape? Answer: vacuum cleaner. Search terms: James Spangler invention 1907
  10. What is 50 multiplied by 12? Answer: 600 Search terms: 50 * 12

Back to the Top

© 2008, Kim Bauman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s